Leave Your Message
  • Telefoni
  • I-meli
  • Whatsapp
    wps_doc_1z6r
  • PVC vs. Ordinary Plastic: Malamalama i le Eseesega

    Tala Fou

    PVC vs. Ordinary Plastic: Malamalama i le Eseesega

    2024-08-19

    A o'o mai i palama ma faufale, o faaupuga PVC, UPVC, ma le palasitika e masani ona fa'aoga fa'afefe. Ae ui i lea, o loʻo i ai se eseesega manino i le va o nei mea e taua ona malamalama i ai, aemaise lava pe a oʻo mai i mea faʻapipiʻi valve. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina le eseesega i le va o le PVC ma le palasitika masani, ma pe faʻafefea ona aʻafia nei eseesega i le filifilia o mea faʻapipiʻi valve mo faʻaoga eseese.

    PVC, o loʻo tu mo le polyvinyl chloride, o se ituaiga palasitika e faʻaaogaina lautele i fale faufale. Ua lauiloa ona o lona tumau, tetee i vailaʻau, ma le faʻaogaina. UPVC, poʻo le polyvinyl chloride e leʻi faʻapipiʻiina, o se fesuiaiga o le PVC e sili atu ona mautu ma faʻasaʻo i vailaʻau faʻamaʻi. O le PVC ma le UPVC e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o mea faʻapipiʻi valve ona o lo latou gafatia e tatalia le maualuga o le mamafa ma siosiomaga faigata.

    I le isi itu, palasitika masani, e masani ona taʻua o le "palasitika," o se faaupuga lautele e aofia ai le tele o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo semi-synthetic organic compounds. E le pei o le PVC ma le UPVC, o palasitika masani e mafai ona eseese tele i tulaga o ana meatotino, e aofia ai le malosi, fetuutuunai, ma le tetee atu i vailaʻau ma le vevela.

    O se tasi o eseesega taua i le va o le PVC ma le palasitika masani o loʻo taoto i la latou tuufaatasiga. O le PVC o le thermoplastic, o lona uiga e mafai ona faʻamafanafanaina ma faʻapipiʻiina i foliga eseese, e faʻalelei ai mo le gaosiga o mea faʻapipiʻi valve ma mamanu lavelave. I se fa'atusatusaga, o le palasitika masani e mafai ona fa'ameamea po'o le thermosetting, fa'atasi ai ma le mea mulimuli e sili atu ona ma'a'a ma fa'aitiitia le fa'afefeteina.

    O le isi tulaga taua o le vailaʻau vailaʻau o le PVC ma le palasitika masani. O le PVC e masani lava ona tete'e i le afi ma e maualuga lona tete'e atu i vaila'au, e talafeagai ai mo fa'aoga o lo'o fa'apopoleina ai le fa'aalia i mea e pala. Palasitika masani, faʻatatau i lona faʻapipiʻiina, atonu e le ofoina atu le tulaga tutusa o vailaʻau faʻamaʻi ma faʻalavelave afi e pei o le PVC.

    A oʻo mai i le filifilia o mea faʻapipiʻi valve, o le filifiliga i le va o le PVC ma le palasitika masani e faʻalagolago i manaoga faʻapitoa o le talosaga. Mo se fa'ata'ita'iga, i faiga palama e taua tele ai le tete'e atu i vai fa'a'a'a, PVC po'o le UPVC valve fa'apipi'i e masani ona sili ona lelei ona o lo latou fa'ama'i ma le tumau. I le fa'atusatusaga, o mea fa'apipi'i palasitika fa'apipi'i e ono talafeagai mo fa'aoga maualalo o le mamafa pe a fai o tau ma fetuutuuna'i o mea ia e fa'atatau i ai.

    I tulaga o le siosiomaga, PVC ma palasitika masani e eseese foi. O le PVC ua lauiloa ona o se filifiliga e sili atu ona gafataulimaina pe a faʻatusatusa i nisi o ituaiga palasitika masani, aua e mafai ona toe faʻaaogaina ma toe faʻaaogaina i talosaga eseese. E le gata i lea, o le PVC e umi atu lona ola, faʻaitiitia le manaʻomia mo suiga faifaipea ma faʻaitiitia otaota.

    I le faaiuga, aʻo faʻaaogaina uma le PVC ma le palasitika masani i le gaosiga o valve faʻapipiʻi, o loʻo i ai se eseesega tele i la latou tuufaatasiga, meatotino, ma talafeagai mo faʻaoga eseese. O le malamalama i nei eseesega e mana'omia mo le faia o fa'ai'uga lelei pe a filifilia mea fa'apipi'i mo palama ma galuega faufale. E ala i le iloiloina o mea taua e pei o vailaʻau teteʻe, fetuutuunai, ma aʻafiaga o le siosiomaga, e mafai e le au faʻapolofesa ona filifili mea sili ona talafeagai mo o latou manaʻoga faʻapitoa, faʻamautinoa le umi ma le faʻamaoni o latou faiga.

    1.jpg