Leave Your Message
  • Telefon
  • E-mail
  • Whatsapp
    wps_doc_1z6r
  • Šta možemo učiniti ako se ventil ne zatvori dobro?

    Vijesti

    Šta možemo učiniti ako se ventil ne zatvori dobro?

    2024-06-11

    Općenito, ako se radi o nepropusnom zatvaranju, prvo provjerite jesu li plastični ventili zatvoreni na mjestu, ako još uvijek postoji curenje koje se ne može zatvoriti nakon što je zatvoreno na mjestu, a zatim ponovo provjerite zaptivnu površinu . Neki PVC ventili imaju uklonjive zaptivne parove, pa ih izvadite radi brušenja i testirajte ponovo. Ako je ventil i dalje zatvoren, mora se vratiti u tvornicu na popravak ili zamjenu ventila, kako ne bi utjecao na normalno korištenje ventila i nastanak industrijskih nesreća i drugih problema.

    Zašto se pvc ventili ne zatvaraju kako treba?

    Istrošenost: Vremenom se komponente ventila mogu istrošiti, uzrokujući gubitak sposobnosti zaptivanja i uzrokujući da se ventil ne može pravilno zatvoriti.

    Krhotine ili strane materije: Krhotine ili strane materije akumulirane u ventilu mogu ometati mehanizam za zatvaranje i sprečiti njegovo pravilno zaptivanje.

    Nepravilna instalacija: Ako je ventil nepravilno instaliran, možda se neće pravilno zatvoriti.

    Korozija: Korozija komponenti ventila će uticati na sposobnost ventila da formira čvrsto zaptivanje, uzrokujući da se ventil ne može pravilno zatvoriti.

    Problem s pritiskom: Ako je pritisak na obje strane ventila neuravnotežen, to može uzrokovati da se ventil ne može pravilno zatvoriti.

    Šta možemo učiniti ako se plastični ventili ne zatvore kako treba?

    1. Nečistoće zaglavljene na površini zaptivke ventila

    Ventil se ponekad iznenada ugasi, može se zaglaviti površina zaptivanja ventila između nečistoća, u ovom trenutku ne treba prisiljavati na zatvaranje, ventil bi trebao biti malo veći, a zatim pokušajte zatvoriti, pokušajte iznova i iznova, općenito se može isključeno, inače bi trebalo ponovo provjeriti. Također bi trebao održavati kvalitetu medija čistim.

    2. Rđanje navoja osovine ventila

    Obično u otvorenom stanju ventila, slučajno zatvorenog, zbog toga što su navoji stabla ventila zahrđali, također će se pojaviti izvan situacije. U tom slučaju, možete više puta prebaciti ventil nekoliko puta, odnosno ventil se može zatvoriti čvrsto, bez potrebe za popravkom brušenja ventila.

    3. Zaptivna površina ventila je oštećena

    Zbog pokušaja prebacivanja nekoliko puta i dalje nije zategnuto, odnosno oštećena je zaptivna površina, ili je došlo do korozije, čestica medija u oštećenju brtvene površine, ovu situaciju treba prijaviti procesu popravka; vreteno ventila i ventil nisu zategnuti, ventil se takođe može dobro zatvoriti.

    4. Stablo ventila i spoj ventila nije dobar

    U tom slučaju, potrebno je dodati mazivo na vreteno ventila i maticu vretena kako bi se osiguralo da se ventil može uključiti i isključiti. Imati skup formalnih programa održavanja za jačanje održavanja ventila.